Trainingroom

Översatt till svenska så skulle jag inte kalla det ett "träningsrum", utan mer kanske nåt i stil med "omhändertagningsrum". Ett litet paradis på jorden för trötta kroppar. Här finns det mesta för att kroppen ska återhämta sig efter träning, kännas sitt bästa möjliga inför träning och om man är skadad så är det hit man går och kör rehab/ får behandling/ blir undersökt. Här inne jobbar Athletic trainers (inte tränare, utan en mer hands-on ompysslande roll. Tänk en korsning av sjuksköterska/massör/sjukgymnast) och fysioterapeuter. All jordens utrustning för ändamålet samsas om utrymmet. Isbad, varmbad, högtryckskammare, uppblåsbara byxor för att snabba på återhämtning, tejp, laser, ultraljud, kentauren (löpbandet som man kan springa lite avlastat på). Ja, jag skulle kunna mata på i en evighet, men jag tror budskapet går fram även om jag stoppar där.

Tänk om vi hade såna pitstops i anslutning till våra idrottsanläggningar hemma! Det vore nåt det. Det kanske finns? Men förmodligen för lite tätare idrotter isåfall? Som fotboll och hockey kanske...

Just nu njuter jag i varje fall av att få stanna till i det här göttiga amerikanska träningsrummet som inte är ett träningsrum!

Snart framme!

Snart framme!

Välkommen in! Full aktivitet råder. någon ligger med en elektrisk apparat påkopplad på ryggen, en annan bli tejpad och en tredje isar ett slitet knä. Längst borta i hörnet (under bollarna) är löpbandet jag använder en gång i veckan. 

Välkommen in! Full aktivitet råder. någon ligger med en elektrisk apparat påkopplad på ryggen, en annan bli tejpad och en tredje isar ett slitet knä. Längst borta i hörnet (under bollarna) är löpbandet jag använder en gång i veckan. 

I ett annat rum finns två isbad och en mysigare varm variant.

I ett annat rum finns två isbad och en mysigare varm variant.