Ett ödmjukt hej!

Häääj! Det var ju ett halvår sen sist. Det kanske inte är nån som tittar in här längre? Helt förståeligt! Förlåt för mitt långa uppehåll. Jag har under sommaren och hösten inte haft nån energi över att skriva här. Mycket beroende på trista grejer med mitt högra smalben. Och när det blev tungt på friidrottsfronten har jag inte riktigt haft lusten att skriva om det här. Jag tror inte att jag är sån som person att det funkar att "skriva av sig".

Jag har istället använt min energi till att få träningen gjord. De senaste fyra månaderna har ju varit mest alternativ träning. Cykel, vattenlöpning och olika former av styrketräning. Löpning och hör och häpna - vanliga promenader, har gjort ont sen i juli då jag slog i en häck på träning. Japp, jag prickade precis området på mitt högra smalben där jag har haft alla tidigare problem. Den sista häcken i det sista loppet för just det passet... Så galet. Huden sprack, jag fick åka och sy, och nån månad senare fick jag veta via magnetkameraundersökning att jag fått ett ödem just där. Sen gick ödemet bort men smärtan var kvar, helt oförändrad.

Till slut för en vecka sen fick jag svaret: "elfel" i smärtsystemet. (OBS mina ord, en läkare kallar det nog nåt annat) Alltså smärtsignaler som löpt amok. Så nu håller jag på att försöka hitta sätt att nollställa detta, eller på något vis lura tillbaka systemet. Tack och lov är alltså benet helt. Bara snurriga smärtsignaler som bråkar. Men! Det gäller ju att finna nån vettig och hållbar lösning, för att springa med smärta är jag klar med. Det kommer ändå inte att gå speciellt fort heller.

Just den här veckan har mycket gått fort framåt. Jag har börjat springa igen. Lätt jogg och upphängd löpning i något högre fart. Också styrketräning i lite roligare former: frivändning, knäböj och marklyft är återinförda på programmet! Tänk att det behövs så lite för att så mycket pepp och inspiration ska återvända. Underbart! Så nu när jag har lite vind i seglen så räcker energin kanske både till peppad träning och att skriva några rader här då och då!

Med fina träningskompisar, Jossan och Odain. Önskar så att vi springer ihop snart igen. Ser ni vilka tjusiga tights? Sprillans från Craft!

Med fina träningskompisar, Jossan och Odain. Önskar så att vi springer ihop snart igen. Ser ni vilka tjusiga tights? Sprillans från Craft!