Vecka fyra påbörjad

Idag har jag träningsvärk. I höftböjarna för den som är nyfiken... Oavsett hur mycket styrka man kör så går det inte riktigt att undvika när man ställer fram häckarna efter ett litet avbrott. Herregud vad härligt att kunna träna som jag gör nu! Löpning tre gånger i veckan. Sanslöst fint. Igår sprang jag lite häck igen, första gången sen jag drog igång höstträningen, vilket nu är tre veckor sedan. Tiden går verkligen fort när man har kul. Men häcklöpningen var underbar. Fortfarande bara i sakta mak, men känslan, när hela kroppen skriker "langa ut häckarna på maxavstånd, fram med startblocken, jag är redo!" Den känslan har jag inte känt så många gånger de senaste sex åren. Men jag fortsätter att vänja kroppen vid häcken i lugn takt än så länge. Det dröjer ännu lite tid innan jag verkligen kommer göra det. Springa max över häckarna alltså. Men det är ju en fin förutsättning såhär långt att känna så.

Grundträningen är inte bara härlig för att jag kan springa igen. Nej, jag ska erkänna att jag njuter lite av att ha "tjuvstartat" redan nu. Medan mina konkurrenter springer omkring och kramar ur det sista ur sommarens form ligger jag redan i hårdträning. Jag behöver verkligen det lilla försprånget till i vinter. Jag vill springa fort då. Över häckar också! Andra år brukar jag ta tre, fyra veckors semester från träningen i september och sen komma igång i oktober. Men det känner jag inget behov av i år. En vecka ledigt får jag, det räcker!

Trädgårdslangen duger att coola ner trötta ben med.

Trädgårdslangen duger att coola ner trötta ben med.

Det gäller att pinna på så att inte Olof kommer och jagar en med spjutet...