Stora Lunån

Visst blev det djurtema på vilodagen! Vi hann kika på grannens hästar på morgonen (som vi gör nästan varje dag) och sen efter en något strulig förmiddagssömn (vanligtvis ca två timmar, igår tio minuter med ett öga öppet) rattade vi passaten mot Stora Lunån gårdsmejeri och cafe strax utanför Falun. Varken jag eller Majken har varit där förut, men kommer garanterat åka tillbaka. Höns, getter, åsnor, alpackor, myskankor, fjällkor, kalkoner, påfåglar och en stor fet gris. Många springandes fritt på gården, de andra i hagar som man fick gå in i! Himmelriket för två animallovers. Också fika såklart, på deras egna ostar och annat gott.

Idag var det slut på latlivet. Ett nytt löppass på schemat och första gången på fem sex månader i startblock. Kul! Starter är ju bland det roligaste jag vet att träna på. Inte så långt att springa, mycket teknik och chans att ösa på lite! Sen körde jag två 120 meterslopp på 95 respektive 90 procent och avslutade med tre ganska långsamma tvåhundringar med kortare vila emellan. Ni som hänger med från tidigare inlägg vet att 120 meter är en sträcka jag gillar, men med ett litet inslag av fasa ändå. Fasan är nåt som jag enbart känner innan jag börjat. Efter första loppet inser jag oftast hur onödigt det var att jag gruvade mig, och så även idag. Ett nytt härligt pass på kontot, och imorgon blir det förhoppningsvis säsongspremiär i min rockylada. Ska bara baxa upp den tunga skjutdörren och se hur hårt rävarna har levt om där inne under vintern...

Den fåfänga påfågeln fick inget gehör från hönsen...

Den fåfänga påfågeln fick inget gehör från hönsen...

Kollar geten Lisas rumpa

Kollar geten Lisas rumpa