Samlar kraft

Vilken hemskt dålig frekvens jag håller på bloggandet just nu. Vet inte vad det beror på, men jag ska försöka se till att frekvensen ökas. Just nu är jag inne i en återhämtningsvecka med träningen. Sedan bihåleinflammationen gav sig av så har allt bara rullat på utan några problem, jag har kunnat genomföra alla pass som Tobbe hade planerat vilket ju är väldigt najs. Men efter fem veckors ganska intensiv träning är det ytterst välkommet med en lite lättare vecka. Fyra pass kommer det bli. Ett sprintpass i poolen (utomhuspremiär!), styrketräning med lite lättare belastning MYRlöpning idag (dear baby jesus, help me!) styrka igen imorgon och sen vila både lördag och söndag.

I helgen var min kära syster Jenny med familj i "stan". Stan för mig är väl landet för dom, som till vardags trampar Stockholms asfalt. Men men, de var här och hälsade på, på landet. Och jag fick tvillingsällis på passen, en liten flashback som vi hade det förr jag och Jempan!

Annars roar jag mig med (förutom att skugga Majken som verkar omåttligt intresserad av klättring) lite småfix i trädgården. Inspirerad av Klas morbror med fru så har jag stoppat ner krassefrön i krukor och väntar otåligt på dom fina blommorna som jag hoppas kommer. Förra sommaren gjorde jag samma sak, men nånting måste ha hänt de stackars växterna som såg ut som att de käkade upp sig själva. Vår trädgård är annars av det mer fruktiga slaget med sju äppelträd, två päron, plommon, krikon, körsbär, röda och svarta vinbär, krusbär, rabarber och hallon. Att ha så mycket gott som svämmar över trädgården varje år medför ett visst ansvar känner jag, men det är kanske den finaste avkopplingen också, att sitta ihopkurad under en buske och plocka!

Nu gruvar jag mig lite inför eftermiddagens myrlöpning. Har aldrig testat detta innan (inte så konstigt med tanke på min proffesion som sprinter/häcklöpare och inte orienterare/långlöpare/skidåkare) men känner ju spontant att detta kommer nog bli jobbigt... Tänkte på det när jag läste igenom veckans träningsprogram, vilket enormt tålamod min tränare Tobbe haft med mig under alla skadeår. Att han hela tiden har orkat vara kreativ och hitta på nya roliga alternativa träningsformer. En stående ovation ska han ha, Grycksboexpressen, för att det är så roligt att träna varje dag!

Lite krassligt

Lite krassligt

Greta gillar också "tittut"

Greta gillar också "tittut"