Hej från simhallen!

Om jag ska ge ett tips till nån som är opepp på träning: Prova simhallen! Nu är inte jag nåt jättestort fan av att ligga och mata längder direkt, men man kan ju bli trött på andra sätt. Idag körde jag vattenlöpning, 3*3*10 sekunder. Vila 90 sekunder, serievila 5 min. Låter ju inte så farligt, (hela passet tar inkl uppvärmning och nedvärmning ca 45 min!) MEN om man maxar dessa tio sekunder och naturligtvis är utan sån där wetwest, det är fusk, då kan jag lova att man får riktig pump i benen och mjölksyra som sprutar ur öronen. Det finns en liten hållhake dock, om man har övervägande långsamma muskelfibrer så kan jag inte garantera nån mjölksyrachock. Då krävs nåt annat. Men för oss utan långsamma så är detta riktigt gött. Har faktiskt mitt personliga rekord i mjölksyremängd från just ett sånt här vattenpass, men då "sprang" jag i 15 sek. Man mäter i millimol, och jag kom upp i 26, vilket jag aldrig lyckats med i löpning.

Jo - tillbaka till mitt tips! Varför ska man ge sig iväg till simhallen då? Jo, efter träningen så får man för de ynka 40 kronor det kostar också en liten kommunal spaupplevelse. Och den ska inte underskattas! Här på lugnet i Falun kan man på damernas götta sig i två olika bastusar (böjning?), en vanlig och en där det bara sprutar ånga. Och så kan man passa på (om man som jag har lämnat bebis hos farmor) att vardagslyxa sig lite extra med hårinpackning, ansiktsmask, ja ni hajjar! Man kommer hem som en ny människa! Nu ska jag (när mjölksyran lagt sig) hämta Majken och åka hem och laga rödspätta och kolla på OS invigningen. Ha en trevlig helg på er!

Transient