Synkronicitet

Återhämtningsvecka och förkylning går nästan alltid hand i hand för mig numer. Antingen är antalet tuffa träningsveckor i följd precis vad jag klarar av eller så är det kanske så att när det kommer en återhämtningsvecka så slappnar jag av å det grövsta... Jaja, förkyld blev jag i vilket fall. Och precis samma dag som crowdsourcingen i förra veckan med temat "smitta inte mitt barn!" (arrangerat av borlängeföretaget CCS healthcare). Snacka om lustig timing. Och samtidigt låg Klas och Majken hemma i Falun och hostade. Så man kan lugnt säga att jag spetsade öronen när smittskyddsexperter, läkare, förskolepersonal och andra kunniga inom området tog till orda. För hur tusan gör man för att hålla sitt barn och sig själv frisk om man inte ska gå i ide under vinterhalvåret? I mitt huvud har jag kokat ner det till några få men enkla grejer: Att undvika sjuka människor så gott det går. Måste man träffas så är det bäst ute. Ganska självklart, men inte alltid så lätt ändå. Och såklart: Handhygienen. Tvätta händerna, sprita händerna, och vara noga med att byta/ha egna handdukar (hemma) och använda pappersservetter och aldrig nån kommunal handduk (borta). Men nu har jag ju som sagt åkt dit ändå. Tack och lov verkar det vara över nu. Så härligt att dra på sig träningskläderna och joggingskorna igen! Idag gjorde jag bara en uppvärmning så får kroppen en chans att säga vad den tycker om det tills imorgon. Om vi är på samma sida så blir det styrka då!