Lite vardagsdrama livar ju upp!

Oj, vad jag var skraj igår kväll. Ojojoj. Det hela började med konstiga ljud vid ytterdörren, är det nån som knackar? Eller är det vinden som slår i dörren? Hmm... Klas var uppe och nattade Majken så jag struntade i att gå och kolla. När han kommer ner hör jag från köket: -knackar det på dörren, Sanna? Så jag går och kollar. Dörren stängd. Så jag öppnar och tittar. Och vad möter jag? Jo, ett djur! Ett stort brungrått huvud i midjehöjd på mig, som står precis utanför dörren och trycker sig innåt. Jag smäller igen dörren och springer skrikandes in till Klas. "Ett stort djur! Som vill in!?" Större än räv, inget rådjur. Mer hundlikt? Kanske ett lodjur. Tänk om det är en varg? Men varför skulle ett rovdjur sitta på vår förstukvist? (det känns som att det är läge här att berätta att vi bor i skogen. Inte helt remote, vi har grannar och så, men med naturen inpå husknuten. Varg, lodjur och björn har setts i skogarna kring oss). Klas bestämde sig för att gå ut och ta en titt. Men djuret satt inte vid dörren. Istället hörde Klas "fotsteg" och morr en bit bort. Benen på ryggen och in igen. I ungefär en timme smög vi runt i fönstren och försökte få en titt på djuret som återigen hade barrikaderat vår ytterdörr. Tillslut fick vi se den. Nu fanns två alternativ kvar. En jättejättestor schäfer, eller: en varg! Huuu. Vi ringde polisen som skrattade lite roat åt vårt ärende och undrade vad vi skulle ta oss till. Om det i bästa och troligaste fallet är en hund så törs man ju ändå inte gå ut, eller? Är den snäll? Och jag som skulle ut genom ytterdörren och in i en taxi klockan fem på morgonen? En kvart senare kommer en bil åkandes och vargen blev jätteglad och lämnade sin vaktpost utanför vår dörr för att springa och kramas med tjejen i bilen! Hon hette Troja och var en snäll men gigantisk bortsprungen schäfer. Puh. Fint att vovven kom till rätta (snyggt jobbat av polisen) och att vi slapp ha en stört tam varg som husockupant. Jag måste ändå erkänna att jag lyssnade och spanade extra noga när jag smög ut till taxin imorse. Inga vargar. Nu sitter jag på ett fakirflyg till Malmö, där jag ska träna och träffa mina härliga tävlingsmanagers Daniel och Stina. Sen vidare med tåg till Växjö för jobb med ÅF ikväll!

En rakt igenom hemsk bild. Men den enda som finns på "vargen"...

En rakt igenom hemsk bild. Men den enda som finns på "vargen"...

Solen går upp nånstans i Örebrotrakten.

Solen går upp nånstans i Örebrotrakten.