2014 går så fort

En vecka till har passerat på IMG academy, den var så snabb den här veckan... Blir det så när man blir äldre, blir mamma, eller bara har väldigt kul? I vilket fall som helst återstår nu bara två nätter, ett pass (roligaste passet på lägret) och en ledig eftermiddag.

Veckan som gått har varit innehållsrik på alla sätt och vis. Solen och värmen har varit lite bjussiga och träningen går fortsatt bra. Jag har hunnit med att köra frivändningar med ett halvstockat bröst (rekommenderas ej), ätit middag med sand mellan tårna, sprungit några meter till och njutit av ledig tid med Klas och Majken.

En helt annan grej: det här med nyårslöften är inte riktigt min kopp te, men man får ju ändå känslan av att det blir en slags nystart när januari kommer, eller hur? I år känns det ännu mer som en nystart för mig, med Majken, märgspiken och satsningen på den andra halvleken i min karriär. Av den anledningen har jag klurat ut två löften till mig själv.

Den första är mer av ett måste egentligen. Jag MÅSTE bli bättre på att skriva träningsdagbok. Har gjort lite halvtama försök att göra det i min iPhone tidigare, men kommit fram till att jag är alldeles för oldschool för att det ska funka. Så i mitt nya fina anteckningsblock får det bli, och i år ska jag skriva hela året, inte bara tills snön har smält bort.

Det andra löftet älskar jag. Jag har bestämt att jag ska göra nånting snällt för min kropp varje dag. Varje dag som jag tränar rättare sagt, för kroppen måste få vila helt ibland också. Med snälla saker menar jag t.ex. ett dopp i bubbelpoolen, en tupplur, lite yoga, isbad, lite extra stretching, massage, ligga på olika osköna grejer - typ foamroller, tennisboll, golfboll eller bandyboll. Och med det här löftet menar jag inte mitt vanliga basutbud av "behandlingar", utan att jag ska vara lite extra snäll mot mig själv. Det känns fint, för det är ju ändå den här kroppshyddan som gör grovjobbet varje dag.

Nog om detta. Imorgon är det dags för det djärvaste passet hittills på tracken. Det blir skoj!

Klas fångade ett ögonblick av pur löparglädje på bild

Klas fångade ett ögonblick av pur löparglädje på bild

Såhär härligt var det på banan i söndags eftremiddag. Vad som hänt med min hudton är oklart...

Såhär härligt var det på banan i söndags eftremiddag. Vad som hänt med min hudton är oklart...

Finfint under fötterna

Finfint under fötterna

Här är mina fötter igen. Men kolla in träningsdagboken som jag ännu är flitig i!

Här är mina fötter igen. Men kolla in träningsdagboken som jag ännu är flitig i!

Utsikten från gårdagens middagsbord. Fin, eller hur? Själva bordet och stolarna var dock av fulaste plastmodell så dom fick ta ett steg tillbaka när bilden togs...

Utsikten från gårdagens middagsbord. Fin, eller hur? Själva bordet och stolarna var dock av fulaste plastmodell så dom fick ta ett steg tillbaka när bilden togs...